Hoppa till sidans innehåll

Vuxna nybörjare och motiongroupSPIF blir den första föreningen i Sverige att driva verksamheten för vuxna nybörjare. Nu kan allmänheten lära sig spela vattenpolo. Idén utvecklades av José Javier Veganzones år 2015 och varje år ökar antalet deltagare i gruppen. 

Syftet är att njuta av vattenpolo och förbättra simteknik. Man behöver inte kunna simma bra eller snabbt. Det enda kravet är att man kan simma. Man behöver inte heller ha spelat vattenpolo tidigare. Det lär vi oss under kursen. Träningarna är lugna. Man blir trött men vattenplo är bra sport att utöva.

Träningar (Eriksdalsbadet och Västertorps simhall):
- Måndagar: 20:45-22:00 (Eriksdalsbadet)
- Onsdagar: 20:15-22:00 (Västertorps simhall)
- Frdagar: 19:00 - 20:30 (Eriksdalsbadet)

 

Tränare:
- Huvudtränare: Luca Marconato (tidigare professionell spelare i Italien och Kroatien)
- Ass. tränare: José Javier Veganzones, Aleksandar Jerkovic, Hans Lundén

Avgifter:

- Träningsavgift: 1500 SEK/termin
- Medlemsavgift: 300 SEK/år

Det är en mixträning. Du får ett kort som ger tillgång till anläggningen.

Anmälan görs via mejl till This is a mailto link

SM-Final för Vuxna Nybörjare

Varje år arrangerar SPIF SM-Final för Vuxna Nybörjare. Alla föreningar är välkomna att anmäla ett lag. Deltagare ska ha spelat vattenpolo max 2 år.

  • 2016: SM-Guld: Polisen Alliens, SM-Silver: Polisen Brontosaurus
  • 2017: SM-Guld: Pollisen Fängslare, SM-Silver: Neptun, SM-Brons: Polisen Jagare

Vanliga frågor

Varför en kurs för vuxna nybörjare? 

Vattenpolo är en tuff idrott. Det vet alla. Om en vuxen vill börja träna vattenpolo så är den enda möjligheten att anmäla sig till ett Elit lag och träna med seniorerna. Erfarenheten har visat att det inte funkar. Skillanden i nivå avseende simningen och vattenpolokunskap är för stor. Det finns ingen träning på en nivå som skulle passa bra.

Om man tar andra idrotter som exemplar så kan man se att alla får spela fotboll eller basketball utan att kunna spela bra. Det är bara att ta en boll, göra ett mål med ett par ryggsäckar och kunna springa efter bollen. Vad avser basket kan man hitta olika ställen runtom i Stockholm med en korg. Men vattenpolo... Det krävs en bassäng, en vattenpoloboll, ett mål, osv.

Det är svårt att spela vattenpolo om man inte har en tillräcklig nivå och ett lämpligt ställe.

Hur ser träningen ut?

Vi börjar 20 minuter utanför vattnet och gör olika övningar med bollarna. Målet är att förbättra bollhanteringen. Sedan går truppen in i vattnet för att simma. Jag fokuserar på att gruppen förbättrar simtekniken, och lär sig nya färdigheter t. ex. fjäril, eller vända sig mot väggen. Efteråt börjar gruppen att genomföra olika övningar med boll och arbeta med vattenpolorörelser. Under de sista minuterna spelas en match.

Kan vem som helst träna?

Syftet är att njuta av vattenpolo och förbättra simteknik. Man behöver inte kunna simma bra eller snabbt. Det enda kravet är att man kan simma. Man behöver inte heller ha spelat vattenpolo tidigare. Det lär vi oss under kursen. Träningarna är lugna. Man blir trött men vattenplo är bra sport att utöva.

Läs mer här

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 20 AUG 2019 14:08
E-post: Adressen Gömd


Watch the Match

Anna Marinos Fysioterapi

  

Photographer 1 - Österbyfotografen 

Maxime Gazzo

 

 

Postadress:
Stockholmspolisens IF VPF - Simidrott
Hans Lunden, Skogstorpsvägen 274
19139 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...