Hoppa till sidans innehåll

SPIF vinner sin första SM-medalj i JSM-damer

29 JAN 2017 22:52
Polisens unga flicklag tog brons i sitt första JSM. Det blev vinst 14-11 mot SKK och förlust 10-25 mot de sedermera Svenska Mästarna, Järfälla.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2018 23:42

För ett år sedan funderade Christodoulos Marinos och José Javier Veganzones på att starta en verksamhet för unga tjejer i Polisen. SPIF hade redan ett väldigt rutinerat seniorlag, men det fanns endast tre unga tjejer som fick träna med laget. Damlagens fortlevnad i föreningen var därför osäker.

Med dessa tjejer som utgångspunkt beslutades att ta fram ett ungt damlag som skulle delta i JSM-serien. För att rekrytera nya tjejer tog Chris och José kontakt med simföreningen. Dessutom marknadsförde Chris vattenpoloverksamheten i skolor runtom i Stockholm. Resultatet blev att åtta nya tjejer har börjat träna med oss i år. 

För att kunna spela och tävla mot andra lag behövde laget kompletteras med andra spelare från andra föreningar. José konstaterade att det finns tjejer i olika svenska föreningar som tyvärr inte får chansen att spela med sina egna föreningar. Han tog därför kontakt med tjejerna genom deras respektive tränare. Tack vare Vicente Tirado  och Patrick Åkerlund från Neptun respektive Falun kunde vi komplettera laget. 

Grundseriens matcher blev svåra att spela. Tjejerna hade inte spelat tillsammans tidigare och motståndarna var mer rutinerade. Laget lyckades inte vinna någon match, men en förbättring kunde konstateras under de senare matcherna. 
Under slutspelet kom den första vinsten mot SKK efter en spännande match 14-11. Tjejerna hade en utmärkt prestanda. Motståndarna tog ledningen i den första perioden, men SPIF lyckades orsaka utvisningar som ökade möjligheten att göra mål. Tjejerna gjorde sin "come-back" i slutet av den tredje perioden och vann matchen på ett smart sätt i den fjärde och sista perioden. SPIF kunde dock inte vinna mot JS (10-25) som förblev obesegrade under slutspelet och vann SM-Guld. 

Nu fortsätter utvecklingen av verksamheten i Polisen. Nya tjejer har tillkommit. Träningarna med seniorlaget, som redan har dragit igång med Elitserien, och med ledning av rutinerade tränaren Chris ska hjälpa dem att förbättras. Förutom utvecklingen ser Chris och José också att tjejerna trivs och har en kul tid i vattnet. Föräldrarna är också väldigt glada över det arbete som genomförts. 

SPIF kommer tillbaka till tävlingen nästa termin för JSM-Damer 2017-2018.

E-post: This is a mailto link


Watch the Match

Anna Marinos Fysioterapi

  

Photographer 1 - Österbyfotografen 

Maxime Gazzo

 

 

Postadress:
Stockholmspolisens IF VPF - Simidrott
Hans Lunden, Skogstorpsvägen 274
19139 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...